Bilecik’te gezilecek yerleri Bilecik gezi rehberi sayfamızda işleyeceğiz. Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı toprakları Bilecik gezi rehberi ile daha yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Şehrin güneybatısını M.Ö.3000 yıllarına dayanan tarihi ile agrilion bölgesi oluşturmaktadır. 224 bin nüfusu ile şirin illerimiz arasında olan Bilecik Marmara Bölgesi’nin incilerindendir. Bölgede Mısırlılar, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetler barınmıştır.
Bilecik ilinin ilçeleri, Bilecik (il merkezi), Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt, Yenipazar’dır.
Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yapısıyla muhteşem bir bütün oluşturan Bilecik’te meşhur olan birçok şey vardır. Bilecik’e gittiğinizde hediyelik eşya olarak, ahşap oymacılığı, Kınık çömlekçiliği, kıymetli taş süslemeciliği yapılan yerlere uğrayarak en azından inceleme fırsatını kaçırmayın. Ayrıca ayva lokumu, boza, helva ve nar lokumu Bilecik’in tadılması gereken meşhur lezzetlerindendir.
Yılın her mevsimi ilgi çekecek güzellikler barından bölgenin mutfağı da zengindir. Başlıca; Dağ Eriği Ekşili, Kesme Çorbası, Bıldırcın Kebabı, Nohutlu Mantı, Büzme, Ovmaç Çorbası, Parmak Köftesi, Yunus Erikli Ekşili Biber Dolması, Gök Fasille gibi yöreye özgü tatlar da tadılmalıdır. Bilecik’te piknik yapılacak yerler arayanlara tavsiye edeceğimiz güzel mesire alanları vardır. Bazılarının içerilerinde tuvalet, su ve ufak ihtiyaçlarınızı da giderebileceğiniz büfeler de
vardır.
Başlıca sıralayacak olursak;
• Türbin Mesire alanı
• Dodurga Barajı
• Küçük Elmalı Gölet Çevresi
• Bozcaarmut Gölet Çevresi
• Kınık Şelalesi