Şirket kurarken başarılı olmak, şirketi büyütmek ve güçlü bir marka haline gelmek her girişimcinin en temel hayallerinden biridir ancak şirket kurarken atlanılan bazı detaylar, bu hayallerin önüne geçebilir. Hatta daha da fazlası, şirket kurma eyleminizin bir hüsrana dönüşmesine yol açabilir. Bu yüzden şirket kurarken çok daha analitik, resmi, kurumsal ve adım adım yaklaşımlardan yana olmak gerekir. Şirket kurulacağı ve kurulduğu andan itibaren atılması gereken adımlardan en azından bilgi sahibi olunması, şirketinizin sağlam temeller üzerine oturabilmesi adına önemlidir.
Şirket kurmak isteyen girişimcilerin, bettilt verileri doğrultusunda ve teknik detayları özelinde kurulum işlemlerini tamamlamaları son derece önem taşıyan bir konudur. Bu noktada şirket kuran girişimcilerin temel olarak dikkat etmeleri gereken unsurlar ise hemen içeriğimizin devamında yer almaktadır.
Ticari Unvan Belirlemek
İlk olarak kuracağınız şirketin sermayesi ve diğer detayları doğrultusunda hangi ticari unvana sahip olması gerektiği konusunda net bir noktada bulunmanız önemlidir. Firma kurarken ticari unvanının belirlenmesi ise ancak ve ancak Türk Ticaret Kanunu gereklilikleri doğrultusunda olmalıdır. Bu konuda profesyonel destek almanız da sürecin çok daha sağlıklı ilerleyebilmesi açısından önem taşır.
Avukat ve Mali Müşavir Anlaşmaları
Şirketinizin ilerleyen süreçte gerek muhasebe işlemlerinin yürütülmesi gerekse birçok işlemdeki yasal haklarının korunması adına bir avukat, aynı zamanda bir mali müşavir ile anlaşma sağlanması gerekir. Bu noktada işinin ehli ve sektörde uzun yıllardır deneyimi olan kişileri tercih edebilirsiniz. Genel manada ise referans yöntemi ile avukat ve mali müşavir tercihlerinizi yönetmeniz, yine sağlıklı sonuçlar elde edebilmenize vesile olabilir.
Hedef Kitlenin Belirlenmesi
Öncelikle şirketinizi kurmadan önce bir hedef kitle belirlemeniz gerekir. Genel olarak hitap etmek istemeniz, hedef kitlenize ulaşmanız konusunda size zorluk yaşatabilir ancak spesifik bir hedef kitle belirlemenizle birlikte son derece kolay bir şekilde şirketinizle satış yapmaya başlayabilirsiniz. Hedef kitle belirleme konusunda profesyonel araç ve kaynakların kullanımını da göz ardı etmemelisiniz.
Satış Kanalları
Üreteceğiniz ürün veya hizmetlerin hangi kanallar üzerinden satılacağı da önem taşıyan konulardan biridir. Bu noktada mutlaka doğru seçimler yapmanız, marka bilinirliğinizden tutun da şirketinizin geleceğine kadar birçok noktada etkili olacaktır. Bu yüzden ürün veya hizmetlerinizi satacağınız kanalları doğru bir şekilde tespit etmeniz, en önemli unsurların başında gelir.
Devlet Desteklerinden Faydalanmak için İlgili Kurumlara Kayıt
Yeni girişimcilere devlet tarafından sağlanan birçok destek söz konusudur ve bu desteklerden yararlanmak için de mutlaka belirli kurumlara kayıt olunması gerekir. Kayıt olma işlemlerinin ardından destekler, krediler ve daha birçok unsurla birlikte şirketinizi büyütmeniz son derece hızlı bir şekilde ilerleyecektir.
Vergi Dairesi
Şirket kurulumu konusunda vergi dairesine kayıt son derece önem taşıyan bir unsurdur. İlk olarak size en uygun vergi dairesine kayıt olmanız sonrasında da vergi dairesinin gerekliliklerini karşılamanız son derece önem taşıyan bir konudur.
Maliyet Hesabı
Şirketinizi kurmadan önce maliyet hesabı konusunda teknik verileri hesap etmeyi mutlaka öğrenmelisiniz. Şirketinizin gider ve gelir dengesi, ana kalp damarlarından biridir ve bu damarı iyi bir şekilde beslediğiniz sürece şirketiniz daima ayakta kalacaktır. Bu yüzden maliyet hesabı, şirket kurulumu sırasında mutlaka atlanmaması gereken bir detaydır.